Шойгу намагається врятувати імідж РФ на тлі контрнаступу ЗСУ — БР

Сергій Шойгу хоче підтримувати позитивний імідж перед обличчям дедалі більш неприхованої критики з боку росіян.

Протягом останнього тижня міністр оборони Росії Сергій Шойгу підтримував високу публічну активність, ймовірно, з метою представити себе як такого, що контролює стратегічні питання, в той час, як Україна прискорює наступальні операції. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. 

Читайте також: Резніков розповів про очікування від Рамштайну

У зведенні повідомляють, що Шойгу надав щонайменше два коментарі щодо оборонних операцій Росії, в тому числі зробив майже напевно серйозно перебільшені заяви про втрати України. Це контрастує з іншими ключовими періодами війни, коли він зникав з публічних виступів.

Шойгу також закликав російську оборонну промисловість подвоїти свої зусилля і розкритикував офіцерів Західного військового округу за недостатньо швидку відправку резервної бронетехніки на фронт.

Читайте також: ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Донеччині — Міноборони

“Шойгу, ймовірно, гостро усвідомлює необхідність підтримувати позитивний імідж перед обличчям дедалі більш неприхованої критики з боку деяких співвітчизників”, — додали у розвідці.

Нагадаємо, у Генштабі повідомляють, що втрати Росії у війні перевищили 216 тисяч. З початку повномасштабного вторгнення втрати Росії становлять 216 180 окупантів.