Резніков розповів про очікування від Рамштайну

В рамках засідання детально обговорять «літакову коаліцію», а також ППО, снаряди амуніцію і ремонт військової техніки.

Міністр оборони Олексій Резніков розповів про очікування від наступного засідання Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн. Про це повідомляє Міноборони.

Читайте також: Перед підривом Каховської ГЕС окупанти активно мародерили на Херсонщині — ЦНС

«Насамперед ми очікуємо аналогічного рівня підтримки з боку партнерів. У рамках засідання ми обговорюватимемо докладні речі «літакової коаліції». У даному випадку ми говоримо поки що про підготовку пілотів і не тільки пілотів, а й наших техніків та інженерів, які будуть займатися обслуговуванням» літаків. Тому що це дуже складна система», — наголосив він.

Він також заявив, що предметно питання обговорюватимуться з командами міністерств оборони Нідерландів, Данії, США та інших країн, що приєдналися до цієї коаліції. До складу української делегації увійшли представники Повітряних Сил.

«Далі — все інше. Все, що стосується ППО, снарядів амуніції, артилерії. Наші пріоритети не змінилися. Ця війна, це війна ресурсів. Ресурсів — означає не тільки зброї, а й здібностей її ремонтувати, обслуговувати і все, що причетне до цього. «, — наголосив Резніков.

Раніше Путін і Лукашенко в Сочі обговорили ввезення ядерної зброї до Білорусі. Путін розповів, що на зустрічі будуть обговорюватися «питання безпеки та економічної взаємодії». Говорячи про ситуацію у сфері безпеки Путін охарактеризував її як «стабільну».