Кім Чен Ин заявив про бажання триматися за руку з Путіним

Лідер КНДР прагне більш тісної стратегічної співпраці між Північною Кореєю та Росією, «міцно тримаючись за руку з президентом РФ».

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про бажання будувати «сильну державу, тримаючись за руку з Володимиром Путіним». Про це повідомляє державне ЗМІ КНДР KCNA.

Читайте також: Перед підривом Каховської ГЕС окупанти активно мародерили на Херсонщині — ЦНС

Повідомляється, що Кім надіслав Путіну вітання з «днем Росії», в якому висловив «повну підтримку та солідарність» російському народу. Також він заявив, що РФ нібито «уособлює священну справу захисту суверенних держав». За його словами, він готовий до тіснішої стратегічної співпраці з РФ.

«Кім Чен Ин у своєму посланні підтвердив готовність прагнути до тіснішої стратегічної співпраці між КНДР і Росією, міцно тримаючись за руку з президентом РФ», — йдеться в повідомленні.

Також у публікації повідомляється, що народи двох країн мають спільне прагнення «досягти великої мети побудови могутньої країни та надійного захисту глобального миру та безпеки».

Раніше Путін і Лукашенко в Сочі обговорили ввезення ядерної зброї до Білорусі. Путін розповів, що на зустрічі будуть обговорюватися «питання безпеки та економічної взаємодії». Говорячи про ситуацію у сфері безпеки Путін охарактеризував її як «стабільну».