Кадирівці підписали контракт з Міноборони РФ, від якого відмовився Пригожин

Після того, як Пригожин відмовився підписувати контракт з Міноборони РФ, його підписали кадирівці.

Сьогодні, 12 червня Міністерство оборони Росії заявило, що підписало контракт з групою чеченського спецназу «Ахмат» — приватною армією Рамзана Кадирова, лідера Чеченської республіки в Росії, через день після того, як найвпливовіший ватажок російських найманців Євген Пригожин відмовився це зробити. Про це повідомляє Reuters.

Підписання відбулося після наказу про те, що всі «добровольчі підрозділи» повинні підписати контракти до 1 липня, що поставить їх під контроль міністра оборони Сергія Шойгу, оскільки Москва намагається встановити свій контроль над приватними арміями, які воюють від її імені в Україні.

Читайте також: Ситуація на лівобережжі критична — Херсонська ОВА

В обмін на це бійці-добровольці отримають такі ж пільги і захист, як і регулярні війська, включаючи підтримку для них і їхніх сімей у разі поранення або загибелі.

Власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин, який веде постійну ворожнечу з міністерством оборони і звинувачує його в нездатності забезпечити адекватне постачання боєприпасів для своїх найманців «Вагнера» в Україні, заявив у неділю, що відмовиться підписувати будь-який подібний контракт. Він сказав, що Шойгу «не може належним чином керувати військовими формуваннями».

Читайте також: Шойгу намагається врятувати імідж РФ на тлі контрнаступу ЗСУ — БР

“На відміну від Пригожина, Кадиров останнім часом утримується від критики міністерства оборони. Члени обох угруповань відкрито спарингували, а в четвер один з близьких союзників Кадирова назвав Пригожина блогером, який весь час кричить про проблеми”, — йдеться у повідомленні. 

Командир «Ахмата» Апти Алаудінов, який брав участь у підписанні контракту, заявив, що за останні 15 місяців підрозділ «підготував і відправив десятки тисяч добровольців» в Україну.

«Я вважаю, що це дуже добре», — сказав Алаудінов, якого цитує сайт міністерства оборони після підписання угоди.

Читайте також: За добу війська РФ 74 рази обстріляли Запорізьку область

Заступник начальника Генерального штабу Росії генерал-полковник Олексій Кім після підписання угоди з чеченцями заявив, що він сподівається, що інші добровольчі підрозділи наслідуватимуть його приклад.

Нагадаємо, росіяни знищують Невське на Луганщині. Під час одного з денних обстрілів мінно-вибухової травми і осколкових поранень зазнав один місцевий житель.