До + 30 спеки та грози: синоптики розповіли про погоду в Україні на тиждень

Погода в Україні на 13-16 червня передбачає спеку +30° та дощі з грозами.

В Україні з 13 до 16 червня буде спека до +30°, а також дощі з грозами майже по всіх областях країни. Про це повідомляють в Українському гідрометеорологічному центрі у Facebook.

Читайте також: Окупанти позбулися тепловоза, яким возили пальне на фронт — мер Мелітополя

Завтра, 13 червня в Україні, крім східних та північно-східних областей, місцями невеликий короткочасний дощ, гроза, на Закарпатті та Прикарпатті помірні дощі. Температура вночі буде від 9 до 16°, вдень в західних та північних областях від 15 до 20°, на решті території від 21 до 26°.

В наступні дві доби, 14 та 15 червня у більшості областей передбачаються короткочасні дощі, грози, лише на півночі, в четвер і на півдні країни без опадів; температура вночі 12-18°, вдень 14 червня від 20 до 25°, 15 червня, крім заходу та сходу, від 23 до 28°. Вітер східний та північно-східний, 5-10 м/с.

В Укргідрометцентрі також попередили про пожежну небезпеку по Україні. Так, 12-15 червня у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Одеській областях. Там переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Читайте також: ДБР передало ЗСУ арештовані транспортні засоби родичів Медведчука та Козака

У п’ятницю 16 червня у західних, місцями в Житомирській, Вінницькій та Одеській областях короткочасні дощі, грози, на решті території переважно без опадів. Температура вночі від 11 до 17°, на півдні країни до 20°. Вдень від 24 до 30°, у західних областях від 20 до 26°.

Нагадаємо, глава МАГАТЕ їде в Україну, щоб оцінити ситуацію на ЗАЕС. Голова МАГАТЕ прибуде до України з робочим візитом, щоб оцінити ситуацію на ЗАЕС, а також обговорити допомогу після підриву росіянами Каховської ГЕС.