Вода на Херсонщині за ніч спала на 20 см — ОВА

Вода на Херсонщині за ніч спала на 20 см. Так, на правобережжі вода тримається на відмітці 5,38 метрів, а у Херсоні — 5,35 метрів.

На Херсонщині спостерігається зменшення рівня води за ніч на 20 сантиметрів. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

Читайте також: ППО знищила чотири ракети та десять ударних дронів

“По оперативній ситуації: в середньому по правобережжю вода тримається на відмітці 5,38 м, по Херсону − 5,35 м. Вже бачимо, що на 20 см за ніч вода спала”, — повідомив Прокудін.

Він повідомив, що станом на ранок, 9 червня затоплено 3 624 домівки у 32 населених пунктах Херсонщини. Загалом вже евакуйовано 2 352 людини та близько 550 тварин.

Голова ОВА закликав людей, які перебувають у зонах підтоплення евакуюватися та не намагатися перечекати, адже так вони наражають себе на небезпеку. Він запевнив, що влада допоможе з евакуацією, розселенням та матеріальною допомогою.

Читайте також: Понад тисячу окупантів: Генштаб оновив втрати армії РФ на 9 червня

Прокудін додав, що наразі усі служби працюють цілодобово. Також він повідомив, що всім, кому необхідна допомога можуть звертатися до кол-центру 0 800 101 102, який оперативно прийматиме всі дзвінки. 

Нагадаємо, Росія вдарила по місцях евакуації людей у Херсоні: є жертва та поранені. Росія б’є по Херсону у той час, як проходить евакуація людей із затоплених частин міста.