Обговорили формулу миру: Зеленський зустрівся із представником Ватикану

Президент України зустрівся зі спеціальним представником Папи Римського Франциска кардиналом Маттео Дзуппі та обговорив з ним українську формулу миру.

Сьогодні, 6 червня президент Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним представником Папи Римського Франциска кардиналом Маттео Дзуппі, який перебуває з візитом в Україні. Під час зустрічі було обговорено реалізацію української формули миру. Про це повідомляється на сайті Офісу президента. 

Читайте також: У НАТО відреагували на вибух на Каховській ГЕС

Президент та спеціальний представник Папи Франциска обговорили ситуацію в Україні, а також гуманітарну взаємодію України й Святого Престолу в межах реалізації української формули миру.

Зеленський під час зустрічі згадав скоєний Росією злочин, а саме підрив дамби Каховської ГЕС.

“Цей злочин несе величезні загрози й матиме страшні наслідки для життя людей та екології”, — зазначив президент.

Зеленський акцентував, що припинення вогню й замороження конфлікту не приведе до встановлення миру.

“Володимир Зеленський і кардинал Маттео Дзуппі детально обговорили імплементацію української формули миру й необхідність залучення до участі в Глобальному саміті миру якнайширшого кола країн, зокрема Глобального Півдня”, — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Зеленський провів термінове засідання РНБО: що відомо

Президент зазначив, що Ватикан міг би зробити дієвий внесок у питаннях звільнення українських полонених, повернення депортованих дітей і відновлення справедливості.

Зі свого боку кардинал висловив солідарність Папи Франциска з українським народом і запевнив у готовності Святого Престолу долучитися до пошуку шляхів реалізації зазначених гуманітарних ініціатив.

Нагадаємо, що 5 червня повідомлялося, що до Києва прибуде представник Ватикану з мирною місією. Ватикан направив кардинала Маттео Дзуппі до України з мирною місією, аби спробувати допомогти покласти край війні.