Данілов сказав де ухвалювали рішення про підрив Каховської ГЕС

За прогнозами, критичним буде ранок, а після цього вже можна буде спостерігати уповільнення витікання води.

Підрив росіянами Каховської ГЕС не завадить українському контрнаступу, тому всі тимчасово окуповані території будуть звільнені, включаючи Крим. Про це у вівторок, 6 червня, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов у ефірі телемарафону.

Читайте також: Україна в Twitter відповіла на привітання ООН “з днем російської мови”

«Нас нічого не зупинить. Вся українська земля буде звільнена від терористів, включаючи територію Криму. І таким чином вони не здатні зупинити наші Збройні сили. Не лише наші Збройні сили, а й увесь наш народ. І найближчим часом ми робитимемо все, що від нас залежить, щоб це сталося», – сказав він.

Данилов наголосив, що рішення про це приймалося безпосередньо у Кремлі.

«О 02.50 сьогодні відбувся терористичний акт з боку РФ, яка ухвалила рішення, і, я думаю, це рішення ухвалювали безпосередньо в Москві, — підірвати Каховську станцію. Це було ними зроблено, на превеликий жаль, і розпочалася процедура руйнування дамби», — зазначив Данилів.

Він вважає, що цей теракт обумовлений тим, що росіяни не мають можливості захопити Україну військовим шляхом.

«Підірвавши ГЕС, окупанти сподівалися запобігти контрнаступу Сил оборони на півдні», — сказав він.

Данилов також повідомив, що станом на вечір 6 червня понад 1500 людей було евакуйовано. Частина населення відмовляється їхати. За прогнозами, критичним буде ранок 7 червня, а після цього вже можна буде спостерігати уповільнення витоку води.

Раніше у ГУР заявили, що росіяни підірвали Каховську ГЕС дистанційно. Розвідка України має докази контрольованого дистанційного підриву російськими окупантами Каховської ГЕС.