Шмигаль назвав пріоритети для уряду через підрив Каховської ГЕС

За результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС було поставлено чотири головних завдання.

Пріоритетними завданнями у зв’язку з підривом росіянами Каховської ГЕС є організація евакуації, контроль ситуації на Запорізькій АЕС та забезпечення питною водою постраждалих регіонів. Про це повідомляє Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також: У КМВА назвали кількість збитих ракет та БПЛА над Києвом за травень

Повідомляється, що за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС було поставлено чотири головні завдання. Зокрема, потрібно організувати евакуацію та розміщення людей на безпечних територіях (перші поїзди з Херсона вирушають о 13.00).

«Запорізька АЕС. Поки що ситуація контрольована. Важливо не допустити розвитку гіршого сценарію», — зазначив Шмигаль.

Ще одним завданням є забезпечення питною водою регіонів, що постраждали.

«Вже напрацьовані пропозиції, є підготовлені проектні рішення. Готуємо виділення коштів, щоб розпочати реалізацію проектів якнайшвидше», — наголосив він.

Також буде проведено оцінку екологічних наслідків.

«Всі отримали завдання та доручення щодо кожного з цих пунктів. Рішення мають бути напрацьовані швидко та невідкладно. Члени Держкомісії отримують регулярні оновлення щодо ситуації», — заявив Шмигаль.

Раніше у США відповіли, чи можуть рейди “РДК” привести до ескалації. У США заявили, що спостерігають за ситуацією щодо рейдів “РДК” та легіону “Свобода Росії” й зазначили, що ризик ескалації є завжди.