Брали гроші за проходження медогляду: у Запоріжжі судитимуть медичних працівників

Троє співробітників приватного медичного центру у Хортицькому районі брали гроші за фіктивні довідки про вакцинацію від COVID-19 та позитивне проходження медичних оглядів працівниками промислових підприємств. На сьогодні справу зловмисниць направлено до суду.

Про це повідомляють у Національній поліції у Запорізькій області.

Злочинну схему організувала 38-річна старша медична сестра консультативно-діагностичного відділення медичного центру. До неї вона залучила 44-річну медичну сестру та 28-річну лікарку-терапевта. За фіктивні довідки про вакцинацію та позитивне проходження медичного огляду вони вимагали від 1000 до 5000 гривень.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 28 квітня трьом зловмисницям було повідомлено про підозру за частиною 3 статті 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», частиною 4 статті 354 «Підкуп працівника підприємства, установи або організації» Кримінального кодексу України. Їм обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя.

Продавала ухилянтам висновки про інвалідність: у Запоріжжі «на гарячому» затримали голову комісії.


Читайте також:

Виманили в іноземців понад 5 млн грн: у Запоріжжі затримали шахрая.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!