Несистемний підхід: у Повітряних силах розповіли про особливості атак РФ

Росія почала нетипово використовувати власну зброю. Так, ворог частіше використовує балістику, а вночі використовує крилаті ракети та дрони-камікадзе.

У ніч на 2 червня епіцентром атак Росії знову був Київ. В атаках росіян спостерігається нетипове використання озброєння. Так, РФ почала частіше використовувати балістичні ракети. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Читайте також: У Росії заявляють про вісім збитих над Курськом дронів

Він зазначив, що у попередню атаку ворог застосовував балістику, а такі ракети збивати на дальніх підступах (до столиці або інших міст, — ред.) не можна, адже дальність ураження комплексу Patriot невелика, — кілька десятків кілометрів, а крилаті ракети можна збивати й іншими комплексами та мобільними групами. 

Ігнат додав, що останнім часом противник застосовує своє озброєння нетипово. Зокрема, активно використовує балістичне озброєння, як “Іскандер-М” та “Іскандер-К”.

“Тими “Іскандерами” він б’є у той час, коли думає, що ми цього не очікуємо. Але, як бачите, “Іскандери” збивають як у небі столиці, так і на підступах. Можна сказати, що власне, у них не системний підхід”, — розповів речник.

Читайте також: Обстріли на Харківщині: поранені п’ятеро цивільних

Він пояснив, що нетиповість спостерігається у тому, що ворог зазвичай атакує Україну дронами-камікадзе з 23:00. Вже ближче до 04:00 дрони кружляють у небі, і українські бійці полюють на них по всій території держави. Водночас крилаті ракети летять вночі, — з 01:00 до 03:00.

Нагадаємо, ППО знищила все: Залужний про атаку РФ у ніч на 2 червня. Росія атакувала Україну дронами та крилатими ракетами. Українські сили ППО знищили всі повітряні цілі ворога.