Аксьонов не вірить, що армія Росії зможе захистити Крим — британська розвідка

Самопроголошений “глава” окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов не впевнений, що російська армія зможе захистити Крим.

Протягом щонайменше останніх 20 років у Росії спостерігається зростання кількості парамілітарних угруповань поза межами її регулярних збройних сил. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії.

Читайте також: Україна має можливості відновити кордони 1991 року — Держдеп

Зазначається, що ця «парамілітаризація» різко прискорилася після вторгнення Росії в Україну і набула особливого значення на Кримському півострові.

У розвідці повідомляють, що самопроголошений “глава” окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов зіграв важливу роль у створенні кількох місцевих підрозділів, які часто заявляють про свою приналежність до козацьких традицій. Більшість з них отримали напівофіційний статус резервних підрозділів регулярної армії.

“Аксьонов, ймовірно, прагне відполірувати свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, але він, ймовірно, також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів”, — повідомляють у розвідці.

Читайте також: Нічна атака: сили ППО знищили 10 крилатих ракет та 23 “Шахеди”

У Міноборони Британії зазначають, що основний елемент російського гарнізону, 22-й армійський корпус, наразі здебільшого дислокований за межами півострова і зазнав значних втрат.

Нагадаємо, РФ атакувала Дніпропетровщину ракетами та БПЛА. У Дніпрі пошкоджені будинки, заправка, підприємства, виникли пожежі. ППО збила п’ять ракет і шість Шахедів.