У Пентагоні розповіли, коли ЗСУ розпочнуть навчання на танках Abrams

Прессекретар Пентагону бригадний генерал Пат Райдер розповів, що навчання на танках Abrams розпочнеться протягом наступного тижня.

Очікується, що американські війська розпочнуть навчання українців на танках M1A1 Abrams «протягом наступного тижня або близько того», повідомив прессекретар Пентагону бригадний генерал Пат Райдер. Про це повідомляє Голос Америки

Читайте також: В армії РФ погіршилася дисципліна після примусової мобілізації — БР

Повідомляється, що близько 250 українців прибувають до Німеччини цього тижня на навчання.

Відомо, що українці тренуватимуться на 31 танку Abrams, які прибули до Німеччини на початку цього місяця. Американські офіційні особи заявили, що інша партія з 31 танка M1A1 Abrams перебуває на ремонті в США і буде доставлена в Україну до осені.

Очікується, що навчання в Німеччині триватиме близько 10 тижнів і буде зосереджене на тому, як керувати танками, як маневрувати танками в загальновійськовому бою, а також на технічному обслуговуванні танків, сказав офіційний представник.

Читайте також: Туреччина не вводитиме санкції проти РФ — Ердоган

За його словами, структура курсу буде подібною до попередніх тренінгів, проведених під керівництвом США на бойових машинах «Бредлі» та «Страйкер», які були надані Україні на початку цього року.

Нагадаємо, у Раді заявили, що Данія починає навчати українських пілотів на F-16. Руслан Стефанчук зазначив, що навчання українських пілотів — перший крок, а другий крок — передача літаків — буде через кілька місяців.