Орбан заявив, що Україна не виграє війну: у МЗС відреагували

Прем’єр-міністр Угорщини заявив, що Україна не має шансів виграти війну. В МЗС України відреагували на цю заяву.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступаючи в інтерв’ю агентству Bloomberg на Катарському економічному форумі, заявив, що “військові зусилля України приречені, і подальша допомога призведе лише до нових смертей” Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Зеленський приїхав на фронт, щоб привітати морпіхів зі святом

“Емоційно це трагічно, всі наші серця з українцями, але я говорю як політик, який повинен рятувати життя. У нас немає шансів виграти цю війну”, — заявив він.

Орбан повторив свій заклик до негайного припинення вогню — позиція, яку критики вважають рівнозначною заклику до капітуляції України. 

Він також підтримав Кремль, повторивши наратив, який представляє війну як маріонетковий конфлікт між Росією і США, і заявив, що бойові дії можуть припинитися лише тоді, коли Москва домовиться з Вашингтоном.

В МЗС України відреагували на заяву Орбана. Речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що після таких заяв прем’єр-міністр Угорщини у Кремлі мають радіти, адже глава угорського уряду зняв відповідальність Росії за її агресію проти України.

“Ті ж самі європейські політики стверджували минулоріч, що Україна не має шансів протриматися більше, ніж 72 години. Вони помилилися тоді, помиляються і зараз”, — додав Ніколенко. 

Читайте також: У Кремлі «глибоко стурбовані» ситуацією у Бєлгородській області

Він зауважив, що на відміну від прихильників капітуляції перед ворогом без опору, українці продовжать боротися до повного звільнення своїх територій від російської окупації. Саме це є єдиним шляхом не лише для відновлення миру в Україні, але і ґарантування безпеки всієї Європи. 

“Тому зараз критично важливо об’єднати зусилля задля того, аби Україна мала все необхідне для пришвидшення поразки Росії”, — додав він. 

Нагадаємо, у Міноборони пояснили, хто стоїть за повстанням у Бєлгородській області. Повстання у Бєлгородській області розпочали патріоти Росії, які виступають проти путінського режиму.