СБУ викрили на Волині схему продажу комплектуючих до човнів в Росії

На Волині виявили тіньову схему постачання до Росії комплектуючих до підводних човнів.

СБУ викрила волинську компанію, яка постачала до Росії комплектуючі для виробництва підводних човнів. До тіньової схеми причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Радник Резнікова про події в Бєлгородській області: Інцидент не останній

Ця продукція використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів. Саме ці комплектуючі виробництво й реалізовувало в Росії. 

“Для маскування незаконної діяльності зловмисники задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями “Л/ДНР”. За схемою, іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію”, — повідомляють в СБУ.

З початку повномасштабного вторгнення фігуранти нелегально “експортували” майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Під час обшуків на виробництві та у помешканнях фігурантів правоохоронці виявили:

Читайте також: Зеленський приїхав на фронт, щоб привітати морпіхів зі святом

  • комп’ютерну техніку, мобільні телефони і документи із доказами незаконної діяльності;
  • гроші, одержані злочинним шляхом.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво провадженню господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором), тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, у Міноборони пояснили, хто стоїть за повстанням у Бєлгородській області. Повстання у Бєлгородській області розпочали патріоти Росії, які виступають проти путінського режиму.