Відловлювали під обстрілами: в Оріхові вакцинували та прооперували сотні тварин за п’ять днів

Команда волонтерів, зоозахисників й ветеринарів з 15 по 19 травня знаходилась в прифронтовому Оріхові, який щодня обстрілюють російські окупаційні війська. Вони стерилізували 208 тварин, більшість з яких покинули, ще 223 тварини вакциновані від сказу. Також вони вивезли з прифронтового міста в Запорізькій області близько 50 чотирилапих, для яких знайшли перетримку.

Про це повідомляє зооволонтер Стас Франк та організація «Доступна стерилізація».

Зруйновані будинки охороняють собаки, чекають на господарів, які ніколи не повернуться. А під ворожими обстрілами Анна та Олена відловлювали собак і вивозили цуценят із руїн міста.

«У нас ціла навала цуценят тут вони не виживуть. Ми разом маємо знайти для них домівки. Жителі Оріхова йдуть до нас із різноманітними проблемами своїх улюбленців, а ми намагаємося допомогти їм чим можемо», — писали на сторінці

Тварин не тільки стерилізували. Ветеринари провели операцію на повіках, видалили маленький шматочок уламка з чола собаки, прооперували собачку з пухлинами, надано медичну допомогу собачці з хворим оком та собачці з гнійною післяопераційною раною, проконсультували та полікували тварин місцевих жителів.

«А головне завдяки вашій підтримці забрали на прилаштування 2 мами-собаки з цуценятами, котиків яких хотіли приспати й кішку з кошенятами, яка жила в підвалі зруйнованого будинку. Але тут залишається неймовірна кількість цуценят та кошенят, які народилися вже під час війни», — йшлося у повідомленні.

Цуценятам, яких завдяки UAnimals та підтримці людей вивезли у безпечні місця на перетримку, продовжують шукати люблячих господарів. Всі щенята вакциновані завдяки підтримці Tiernothilfe Ukraine e.V.

«Але головні герої цієї історії залишилися в Оріхові. Стас Франк та його дружина, всебічно нам допомагали та надавали у користування свій автомобіль, ризикуючи життям ловили та розвозили собак під обстрілами. Світлана Миколаївна, Любов Ярова, котрі гостинно прийняли нас у «Пункті незламності» та годували гарячими обідами щодня. Наталя, яка дбала про нас як дітей, особисто ловила котиків, кинутих на її вулиці. Олена Пилова та Ганна, які дуже ефективно ловили собак усі способи, коли над ними пролітали снаряди. І всім тим, хто залишився в місті, піклується про тварин. А головним чином ми вдячні ЗСУ за їхню мужність, за те, що наші рідні міста не перетворилися на Оріхів», — повідомляють у «Доступна стерилізація».

«Завдяки вашій постійній допомозі кормами, ми з дружиною встигали й нагодувати тварин, і подбати про їхнє здоров’я. Також дуже допомогли переноски для тварин, які ви нам надали. Безмежна подяка і Вам Люди, хто підтримує допомагає та долучається до добрих справ у Оріхові, завдяки Вашій допомозі ми навіть на секунду не залишились без палива чи того, що потрібно у таких справах, Ви неймовірні!», — написав Стас Франк.

Також зоозахисник залишив карту, на яку всі охочі можуть перерахувати кошти на паливо 4441 1144 2337 1291, адже вони продовжують допомагати чотирилапим.

Нагадаємо раніше «Перший Запорізький» писав про те, як у прифронтових містах Запорізької області волонтери та зоозахисники рятують безпритульних та покинутих тварин.

У Запорізькій ОВА розповіли про величезні масштаби руйнувань прифронтових міст та сіл: деякі з них відновити вже не зможуть.


Читайте також:

Стало відомо, скільки вимушених переселенців зареєстровано у Запоріжжі.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo
Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!