Зеленський підбив підсумки закордонних зустрічей

Президент зазначив, що щодо кожного суттєвого для України пункту є порозуміння зі сторони світової більшості.

Під час саміту Великої Сімки, який пройшов у Хіросімі (Японія), Україна була справді почесним учасником, заявив глави держави Володимир Зеленський.

«Сьогодні, у неділю, тут, у Хіросімі, Україна була справді почесним учасником роботи «Великої сімки». Українська тематика — центральна, шана до всіх українців — особлива. Дякую «Сімці»!», — сказав президент.

Він наголосив, що світ дійсно чує позицію України. А також підтримує в питаннях:

  • захисту;
  • гарантій безпеки;
  • повернення всіх територій;
  • повернення всіх людей, що були забрані в полон чи депортовані;
  • справедливості;
  • реалізації формули миру.

Президент зазначив, що щодо кожного суттєвого для України пункту є порозуміння зі сторони світової більшості.

«Зустріч із Президентом Байденом — і, як завжди, стаємо сильнішими після таких переговорів. Зустріч із лідером Індонезії — змістовно. Зустріч із Президентом Республіки Корея — є потенціал для міцних відносин. Зустріч із Премʼєр-міністром Канади Трюдо — дякую, Джастіне, тобі. Поспілкувався з лідерами В’єтнаму та Австралії. Окремо й детально говорили з Прем’єр-міністром Японії — будемо посилювати співпрацю», — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підтвердив згоду на навчання українських пілотів на винищувачах F-16 під час переговорів з українським колегою Володимиром Зеленський у Японії. За словами Байдена, він отримав «тверде запевнення» від українського президента, що F-16 не використовуватимуться для атак на території Росії.