Не варто перебільшувати значення контрнаступу: глава місії України при НАТО

Голова місії України при НАТО заявила, що не варто покладати надії на один контрнаступ України.

Не варто покладати надії на один контрнаступ України, адже головна мета будь-якого контрнаступу — це звільнення територій. Про це заявила глава місії України при НАТО Наталія Галібаренко в інтерв’ю LTV

Читайте також: Біля Слов’янська поліція виявила тіла людей, які загинули від артобстрілів РФ

“Головна мета будь-якого контрнаступу — звільнити якомога більше території. Але я також пояснювала тут, у штаб-квартирі НАТО, що ми не повинні покладати всі наші надії на один контрнаступ, перебільшувати його значення”, — заявила Галібаренко. 

Вона наголосила, що це складна ситуація, один контрнаступ не може визначити хід війни, контрнаступів може бути кілька, і саме тому наша сторона не розкриває їх.

Також Галібаренко прокоментувала можливість переговорів України із Росією. Вона наголосила, що навіть домовленості щодо зерна показують, що їй не можна довіряти, а найяскравішим прикладом відсутності юридичної сили гарантій з Росією, на думку Галібаренко, є війна проти України.

Читайте також: У ЗСУ показали, як вибивають росіян з позицій на Бахмутському напрямку

“Вони хотіли б нас знищити, а ми хочемо жити, тому я не бачу тут великого простору для маневру. Знову ж таки, з огляду на те, що рано чи пізно будь-яка війна має бути переговорена за столом переговорів, ми вважаємо, що ці переговори мають відбуватися на умовах України, тому ми вперті й намагаємося зробити все можливе, щоб звільнити якомога більше території”, — додала вона. 

Нагадаємо, лідери G7 зобов’яжуть Росію заплатити за післявоєнне відновлення України. Лідери “Великої сімки” зобов’яжуть Росію заплатити всю заподіяну шкоду Україні.