ЗСУ просуваються у Бахмуті, але армія Росії намагається повернути втрачене — Маляр

Наразі на південно-західній частині міста Бахмут точаться важкі бої, адже ЗСУ контролюють територію, а намагається повернути її.

ЗСУ сьогодні контролюють південно-західну частину Бахмуту, що на Донеччині. У південно-західній частині міста наразі точаться важкі бої. Хоч українські сили й просуваються вперед, проте російська армія не полишає надій повернути втрачене. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону

Читайте також: Росіяни атакували 17 міст та сіл на Запоріжжі

“Наразі ми розділяємо цю ситуацію: місто і передмістя. В передмісті ми продовжуємо активні дії — це північ і південь. Вчора буквально я давала інформацію на скільки ми там просунулися. З одного боку це здається невелика відстань. Ми говорили про приблизно 20 квадратних кілометрів. І вчора ми назвали дані по обох флангах: по одному десь 500 м, а по іншому близько 1 км”, — розповіла Маляр.

Вона зазначила, що на Бахмутському напрямку просування українським військовим дається нелегко, адже ворог зосередив велику кількість своїх сил. 

«Треба розуміти вартість цього просування. Там надзвичайно складно виконувати бойові завдання, тому що ворог сконцентрував величезну кількість своїх зусиль. І, власне, там кожен метр — це як 10 км просування в інших умовах», — додала Маляр.

За її словами, окупаційні війська намагаються повернути собі втрачені кілометри. Проте окупантам це не вдається зробити, адже українські військові відбивають атаки. 

«Що стосується самого Бахмуту. В основному зараз точаться бої на південно-західній частині. Але ми цю частину контролюємо станом на зараз і ворогу не вдається здійснити його плани. Тобто атаки тривають і наші ці атаки відбивають», — додала заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, Генштаб обновив втрати російської армії на 19 травня. З початку повномасштабного вторгнення втрати Росії становлять 201 760 окупантів.