Ставленик Дубінського за скажені гроші купує томограф для Київського обласного онкодиспансеру — ЗМІ

Комунальний заклад «База спеціального медичного постачання» за результатами тендеру хоче замовити томограф для Київського обласного онкологічного диспансеру вартістю 44,53 млн грн, або $1,21 млн, що майже у півтори раза перевищує вартість схожої угоди, укладеної два роки тому, повідомляють  «Наші гроші».

«База спецмедпостачання» планує замовити у фірми «УМТ+» систему ОФЕКТ AnyScan S виробництва «Mediso Medical Imaging System Ltd.» (Угорщина). Однак два роки тому «Одеський обласний онкологічний диспансер» замовив «УМТ+» систему AnyScan S на 42% дешевше у доларах – за 23,89 млн грн, або $856 тис, звернули увагу журналісти.

«Держаудитслужба перевіряє тендер на підставі виявлених нею ознак порушення закону. Замовник відповів їй, що визначив очікувану сума на підставі комерційних пропозицій: «Протек Солюшнз Україна» – система NM 830 за 45,85 млн грн, «Кінд Інтерслух Київ» – система Symbia Evo за 45,70 млн грн, «УМТ+» – система AnyScan S за 44,69 млн грн», — розповіло видання.

У серпні 2022 року «Базу спецмедпостачання» очолив депутат Київської облради від партії «Слуга народу» Володимир Тимофійчук. Після його призначення підприємство значно активізувало закупівлі.

Зокрема, від заснування «Прозорро» в 2016 році до лютого 2022 року вона оголосила закупівель на очікувану суму 4,85 млн грн, а з листопада 2022 року – на 211,72 млн грн.

«За останніми вже укладено угод на 124,37 млн грн. Найбільші дві на суму 24,26 млн грн стосувались послуг харчування для «Київського обласного онкологічного диспансеру» та «Київської обласної клінічної лікарні»», — йдеться у тексті.

До виборів Тимофійчук співпрацював з програмою «Дубінізми» Олександра Дубінського на каналі «2+2», а у 2019-2020 роках Тимофійчук був позаштатним помічником нардепа від «Слуги народу» Олександра Куницького. Цього нардепа також пов’язують з Дубінським.

Як раніше повідомлялося, депутат Верховної Ради Олександр Дубінський потрапив до санкційного списку США через втручання у вибори. Дубінського підозрюють у зв’язках з народним депутатом Андрієм Деркачем, на якого раніше також наклали американські санкції.