Російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута — ISW

Військові РФ втрачають свою ініціативу у боях за Бахмут.

Українські військові просуваються у напрямку Бахмута, а російська армія втрачає свою ініціативу. Так, російські та українські офіційні особи визнали продовження обмежених українських контратак під Бахмутом 17 травня. Про це повідомляють в ISW

Читайте також: Угорщина проти допомоги Україні. Чому цього разу?

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські війська просуваються на невстановлених напрямках на флангах Бахмута. Речник Східного угруповання українських військ полковник Сергій Череватий заявив, що українські війська за минулу добу просунулися до 500 метрів на Бахмутському напрямку і продовжують наступати на фланги росіян.

Крім того, Міністерство оборони Росії заявило, що російські повітряно-десантні війська досягли незначного просування, але визнало продовження українських контратак на флангах Бахмута в районі Богданівки (5 км на північний захід від Бахмута) та Іванівського (6 км на захід від Бахмута).

Власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заперечив заяву Міноборони про територіальні здобутки і розкритикував Міноборони за неправдиве представлення відступу як захоплення нових позицій.

Читайте також: Війська РФ вдарили ракетами по Одещині, є жертва

“Один з відомих міл-блогерів поскаржився, що російські війська тепер повинні реагувати на українські дії, маючи на увазі, що російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута, попри обмежений характер українських контратак в цьому районі”, — йдеться у зведенні.

Нагадаємо, 46 країн підтримали формулу миру Зеленського. Відповідну декларацію підписали керівники держав і урядів на саміті Ради Європи в Ісландії 17 травня.