Збиті “Кинджали” стали несподіванкою і збентеженням для Путіна — БР

Після того як Україні вперше в історії збила аеробалістичну російську ракету “Кинджал”, в Росії це стало несподіванкою.

За останній тиждень повітряна битва над російсько-українським кордоном посилилася. Лише 13 травня чотири літаки Повітряно-космічних сил (ПКС) Росії (два сучасні бойові літаки та два вертольоти) зазнали катастрофи, ймовірно, збиті над Брянською областю Росії. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. 

Читайте також: Ворог масово перекидає техніку через Маріуполь

У розвідці повідомляють, що 3 травня Україна вперше в історії збила балістичну ракету повітряного базування “Кинджал”. 

У зведенні додали, що пізніше Росія надала пріоритет спробам нейтралізувати покращені можливості української протиповітряної оборони, але в процесі цього, ймовірно, втратила ще кілька ракет “Кинджал”.

“Підвищена повітряна загроза над прикордонним регіоном Росії буде викликати виняткове занепокоєння у Повітряно-космічних сил, оскільки він використовує цю територію для запуску авіації на підтримку війни. Очевидна вразливість “Кинджал”, ймовірно, є несподіванкою і збентеженням для Росії, адже президент Росії Володимир Путін рекламував цю систему як непереможну”, — зауважили у Міноборони Британії. 

Читайте також: Зерновий коридор: у рамках угоди 17 травня з України вийде останнє судно

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що на війні в Україні загинуло понад 200 тисяч російських військових. З початку повномасштабного вторгнення втрати Росії становлять 200 590 окупантів.