СБУ затримала екс-міліціонера, який хотів приєднатися до «вагнерівців»

Колишній правоохоронець підтримував війну РФ проти України та шукав можливість потрапити на окуповану територію.

СБУ під час контрдиверсійних заходів у Запоріжжі затримала колишнього міліціонера, який хотів приєднатися до «вагнерівців» та воювати проти України. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте також: Білоруські ЗМІ показали хворого Лукашенка

Повідомляється, що колишнього правоохоронця у 2009 році було звільнено з органів МВС за корупцію. За інформацією наслідку, на початку війни він підтримав збройну агресію РФ і почав розробляти план втечі до тимчасово окупованого Мелітополя, щоб приєднатися до ПВК Вагнер.

«Для цього зловмисник вийшов «на зв’язок» зі своїми колишніми колегами-зрадниками, які вступили до так званого «управління МВС РФ» у тимчасово захопленій частині регіону. Через них він підшукував можливість незаконно перетнути лінію південного фронту і потім потрапити на співбесіду» до керівників угруповання Вагнер», — уточнили у спецслужбі.

Також чоловік розгорнув антиукраїнську діяльність у забороненій в Україні соцмережі «Вконтакті». Там він створив групу та активно розповсюджував повідомлення, в яких героїзував «вагнерівців», а також заперечував російські ракетні удари по українських містах. Зловмиснику повідомлено про підозру за фактом виправдання збройної агресії РФ та глорифифікації її учасників (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України). Чоловік перебуває під вартою.

Раніше Столтенберг заявив, що немає сенсу обговорювати вступ України до НАТО, поки вона не переможе у війні. Він заявив, що альянс узгодить багаторічну програму для України, де буде робота над тим, як допомогти Україні перейти від стандартів, доктрин і техніки радянських часів до стандартних доктрин і техніки НАТО і стати повністю оперативно сумісною з НАТО.