У Кремлі занепокоєні неспроможністю своєї ППО перехоплювати БПЛА — БР

БПЛА продовжують атакувати російські авіабази, а у Кремлі занепокоєні тим, що ППО РФ неспроможне перехоплювати літальні апарати.

У Кремлі занепокоєні тим, що російська ППО не здатна перехоплювати БПЛА. Безпілотні літальні апарати продовжують атакувати російські авіабази. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великої Британії. 

Читайте також: Добрий ранок від ЗСУ: в окупованому Токмаку зранку лунають вибухи

У зведенні зазначають, що 3 травня кілька безпілотних літальних апаратів завдали удару по російській авіабазі в Сещі, що за 150 км на північ від українського кордону. Один важкий транспортний літак Ан-124 Військово-транспортної авіації (ВТА) Росії, ймовірно, був пошкоджений.

У розвідці розповіли, що Сеща є центром базування ВТА на заході Росії й відіграла важливу роль у забезпеченні вторгнення Росії в Україну. Росія також використовує цей об’єкт для запуску іранських БПЛА одностороннього ураження в напрямку Києва.

Читайте також: Просування ЗСУ біля Бахмута — це перший успіх наступальних дій, — Сирський

“ВТА є добре забезпеченим ресурсами елементом російських ВПС, необхідним для транспортування через величезну країну. Російське керівництво буде занепокоєне тим, що російська протиповітряна оборона продовжує бути скомпрометованою, що ставить під загрозу ключові стратегічні об’єкти, такі як бази ВТА”, — повідомляють у Міноборони Британії.

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що втрати РФ перевищили 199 тисяч осіб. Минулої доби ЗСУ знищили 580 окупантів, а також три російських танки, 11 бронемашин та 24 безпілотники.