У ГУР розповіли, скільки військ тримає Росія на Запоріжжі та Херсонщині

Російський військовий контингент у Запорізькій та Херсонській областях становить близько 152 тисячі військовослужбовців.

Російські війська зосередили на тимчасово окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей близько 152 тисячі особового складу, але наступати вони не планують, а готуються до оборони. Про це повідомляє представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

Читайте також: До зими хочемо завершити війну: Данілов

«Ми не фіксуємо зараз жодного відведення військ ні в Запорізькій, ні в Херсонській областях. Так, є певний рух — щось вони вивозять, когось евакуювали, щось намагаються вкрасти, але реального відведення бойових підрозділів ми не бачимо» , — сказав він.

В інтерв’ю він навів приклад Енергодару, з якого росіяни не йдуть, але звідти вивозять усе, що можуть вкрасти, вивезти та забрати: автомобілі, обладнання з лікарень.

«Вони чітко усвідомлюють, що там будуть бойові дії», — підкреслив він.

За його словами, російські війська на окупованих частинах Запорізької та Херсонської областей готуються до оборони, посилюють свої зміцнення та будують нові.

«Противник розуміє, що сил для якихось активних наступальних дій у них вже зовсім не залишилося. Єдине завдання, яке перед ними стоїть, — це утримання тих позицій, які в них зараз є. Про якийсь подальший наступ вже зовсім не йдеться». йде», — зазначив Черняк.

Загалом, за його словами, на окупованих територіях цих двох областей росіяни зосередили близько 152 тисяч особового складу.

Раніше у ПЦУ заявили, що перевірятимуть священників, які переходять з УПЦ МП. Митрополит Епіфаній наголосив: якщо священник не проповідував відкрито ідеологію “русского міра”, не заплямував себе цією ідеологією, то його приймають.