Проєкт «Спіймай баригу» допоміг нацгвардійцям і перерахував відсотки в держбюджет — деталі

Представник Національної гвардії з Кривого Рогу, Віктор, отримав перші гроші за затримання продавця амфетаміну.

Про це повідомили на  сайті проєкту «Спіймай баригу».

Наразі барига знаходиться під слідством, йому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Як зазначив юрист проєкту, Андрій Кузьменко, після перерахування винагороди на картку нацгвардійця в розмірі 40 тис. грн, було сплачено податки до державного бюджету.

«Відповідно до умов акції було надано фото, відео докази вчинення кримінального правопорушення так званим «закладником», було надано докази звернення до поліції, в тому числі, витяг з ЄРДР і підтвердження того, що було виявлено у затриманого тяжкий наркотик, більше 8 грамів. Винагорода, як ми і попереджали, була виплачена з урахуванням всіх необхідних податків та зборів, а саме – податку на дохід фізичної особи та 1,5% військового збору. Тобто мінус 19,5% було сплачено до державного бюджету. Сума 40 000 гривень була виплачена, з неї 7 800 гривень було сплачено податків», — прокоментував Андрій Кузьменко, юрист проєкту «Спіймай баригу».

Щодо затриманого, то як повідомив перший учасник акції, їм не складно було виявити баригу, оскільки з такими особами вони часто стикаються.

«Він не хотів показувати, що у нього в кармані… думав, що йому повезе, що ми не знайдемо цю речовину. Але не перший раз ми з таким стикаємося, то від нас нічого не скриєш», — розповів Віктор, учасник акції.

Віктор переконаний, що за допомогою такої акції, він зможе купити екіпірування для своєї майбутньої військової служби. На це вказали і його колеги з Нацгвардії, і висловили бажання надалі брати участь в акції.

У проєкті «Спіймай баригу» підкреслили, що участь в ньому може взяти будь-яка людина, крім представників Національної поліції. Також, як запевнили організатори, всі дані, отримані від учасників акції, є конфіденційними та не підлягають розголошенню.