Здирники представляючись “Азовом” вимагають гроші у підприємців в Запоріжжі

На візити незрозумілих людей у ​​військовій формі скаржаться підприємці на міських ринках.

Поява “непрошених гостей” почалася після усунення з посади керівника КП “Запорожринок”, якого підозрюють у систематичному хабарництві та розтраті державних коштів.

Під час вручення підозри на фото потрапив депутат міської ради Запоріжжя Михайло Прасол. І зовсім не випадково, оскільки саме його пов’язують з управлінням ринками, які були йому передані колишнім мером Запоріжжя Володимиром Буряком за перехід депутатів із партії “УКРОП” до промерської партії “Єднання”. Крім цього, Прасол неодноразово залучав для просування власних інтересів окремих представників місцевих структур “Азова” – таких як “Громадянський корпус” та “Національні дружини”.

У результаті свого керівника ринками немає, а потреба отримувати “чорний кеш” нікуди не поділася. І раптове виникнення якихось  “азовців” з вимогою платити їм. Чи не надто багато збігів?

Але перейдемо до самих фігурантів. Підприємці стверджують, що їх близько 9 осіб з бойовою автоматичною зброєю та вони прямо озвучують свою мету – “заробити”. Тому їм мають платити щотижня за “дах”, інакше вони не працюватимуть. Погрожують забрати весь товар як оплату. Подібні “привіти з 90-х” нікому не до душі, тому практично одразу викликають поліцію. Але зробити вони нібито нічого не можуть, адже ще нічого не сталося – “коли вб’ють, тоді й приходьте”.

Здирники представляються маріупольським “Азовом”, військова частина “3057”.

Це дійсно частина “Національної гвардії України”, куди входить полк “Азов”.

Ватажок здирників представляється Сергієм із позивним “Добрий” і залишає підприємцям свій телефон — (097) 374-24-42.

Інформацією, напевно, зацікавляться компетентні органи, як і керівництво легендарного полку “Азов”.