СБУ ідентифікувала трьох зрадників, які влаштували катівню на Миколаївщині

Під час окупації частини Миколаївської області, троє зрадників співпрацювали з ворогом та влаштували катівню місцевим жителям.

СБУ встановила особи трьох зрадників, які причетні до масових знущань з мирних жителів тимчасово захоплених районів України. Зловмисники влаштували катівню на окупованій території Миколаївської області. Про це повідомляють в СБУ

Читайте також: Без світла залишається частина споживачів у 6 областях України — Міненерго

“Зловмисниками є командир одного з полків терористичної організації “ДНР” і двоє його підлеглих. Ще до початку повномасштабного вторгнення вони добровільно вступили до лав російських загарбників. Там фігуранти увійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ, де після 24 лютого минулого року брали участь у бойових діях на південному фронті”, — повідомляють в СБУ.

Повідомляється, що після захоплення частини Миколаївської області командира ворожого полку призначили “військовим комендантом” в одному із селищ Баштанського району. За його наказом окупанти викрадали та застосовували до людей численні тортури. 

Зловмисники незаконно затримали чотирьох мешканців селища, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ. Окупанти за вказівкою свого командира закрили потерпілих у холодному підсобному приміщенні та погребі без доступу до свіжого повітря.

Читайте також: Ворог понад 60 разів за добу обстріляв Херсонщину

У катівнях людей жорстоко били й тривалий час утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі. Саме таким чином окупанти намагалися схилити потерпілих до співпраці та отримати інформацію про місця базування Сил оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом фігурантам про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, росіяни намагалися йти в наступ на Харківщині, але відступили із втратами. Окупанти наступали поблизу села Масютівка Куп’янського району, але під вогнем бійців ЗСУ відступили з втратами.