Голова Полтавського райсуду працювала з ФСБ: СБУ оприлюднила докази

Зловмисниця “зливала” інформацію про українських захисників російським окупантам.

Служба безпеки України зібрала та оприлюднила беззаперечні докази співпраці з ворогом очільниці Полтавського районного суду. Посадовиця була завербована ФСБ та “зливала” окупантам інформацію про українських захисників на півдні України. Про це повідомляють в СБУ.

Читайте також: Залужний не бере участі в конференції НАТО через ситуацію на фронті — ЗМІ

Відомо, що жінка рекомендувала своєму російському куратору “кандидатури” гауляйтера Бердянська та керівників однієї із захоплених місцевих лікарень.

Повідомляється, що зловмисницю було викрито у результаті комплексних заходів у квітні цього року. Вища рада правосуддя прийняла рішення про відсторонення фігурантки від займаної посади. Суд обрав їй запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також: Росіяни обстріляли будівлю Харківобленерго

Нагадаємо, СБУ ідентифікувала трьох зрадників, які влаштували катівню на Миколаївщині. Під час окупації частини Миколаївської області, троє зрадників співпрацювали з ворогом та влаштували катівню місцевим жителям.