Без світла залишається частина споживачів у 6 областях України — Міненерго

Внаслідок російських атак без світла залишилися споживачі у 6 областях України.

Станом на 10 травня внаслідок російських атак по українській енергетичній інфраструктурі без світла залишилися споживачі у 6 областях. Про це повідомляють у Міненерго. 

Читайте також: ЗСУ розгромили 72-гу бригаду РФ під Бахмутом та звільнили території

Так, без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

У Міненерго розповіли, що армія Росії продовжує нищити цивільну енергетичну інфраструктуру України. Так, вчора 9 травня під час артилерійського обстрілу було пошкоджено одну з будівель АТ “Харківобленерго” в області. Відомо, що загиблих і постраждалих серед персоналу немає, а рятувальники та представники підприємства ведуть обстеження, аби визначити обсяг пошкоджень. 

Енергетики продовжують роботи з відновлення енергопостачання. Так, за добу в Україні вдалося повернути світло для 8 тисяч споживачів. Більшість із них – це абоненти у Запорізькій та Донецькій областях.

Читайте також: Армія РФ намагалася атакувати Дніпропетровщину дронами

Нагадаємо, ворог понад 60 разів за добу обстріляв Херсонщину. Внаслідок атак отримав поранення один мирний житель. Зафіксовані пошкодження будинків, школи, фельдшерського пункту, ТЦ.