Мер Енергодара розповів про російську «евакуацію»

У місті не працюють магазини та аптеки, в банкоматах немає готівки. Водночас окупанти активно вивозять документацію.

Російська «евакуація» з Енергодару супроводжується нестачею продуктів та порожніми банкоматами. Про це повідомляє мер міста Дмитро Орлов.

Читайте також: Кремль відреагував на готовність ГУР знищувати росіян

«Вивозили вони обладнання з медико-санітарної частини, комп’ютерну техніку, документацію, паспортний стіл… Не працює стаціонарний інтернет, який був до цього, не працюють продовольчі магазини, аптеки. Ажіотаж є визначений за продуктами та засобами першої необхідності. АЗС та банкомати теж порожні», — наголосив він.

Міський голова заявив, що більшість місцевих жителів, які співпрацювали з окупантами, виїхали з Енергодару заздалегідь. Зараз «влада» активно вивозить із міста документацію.

«Вивозять усі об’єкти, які вони окупували, в яких вони займалися генерацією якихось папірців, які можуть підтверджувати їхні злочини», — додав Орлов.

Також він не відкидає, що всі ці дії окупаційних сил можуть бути провокацією.

Раніше у ГУР пояснили, чому Пригожин робить гучні заяви про наступ ЗСУ. Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов вважає, що такі заяви є підготовкою російських еліт до життя після поразки у війні з Україною.