Розвідка США не вірить у використання ЯЗ Росії

Росія наврядчи застосує свою ядерну зброю під час війни в Україні, вважають у американській розвідці.

У розвідці США вважають малоймовірною можливість того, що РФ застосує ядерну зброю під час війни в Україні. Про це повідомляють директор національної розвідки США Авріл Гейнс і директор Розвідувального управління Міноборони США Скотт Берр’є.

Читайте також: Зеленський в Гаазі: ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира

Повідомляється, що питання ядерної зброї обговорили під час слухань щодо зовнішніх загроз у Комітеті Сенату США із збройних сил 4 травня. Сенатор Ангус Кінг запитав глав розвідки: «Який аналіз ймовірності застосування Путіним ядерної зброї, що може спровокувати це, і наскільки це ймовірно?»

На що директор Розвідувального управління Міноборони США Скотт Берр’є відповів: «Я думаю, у природі конфлікту завжди є така можливість. Зараз ми вважаємо це малоймовірним».

У свою чергу директор національної розвідки США Авріл Гейнс підтвердила цю оцінку: «Я вважаю, з погляду розвідки це дуже малоймовірно. Така наша поточна оцінка.»

Раніше Зеленський висловився про контрнаступ України. Президент на виступі під час спільної пресконференції у Гаазі заявив, що він вірить в український контрнаступ.