Пригожин заявив, що виводитиме вагнерівців з Бахмута 10 травня

Власник ПВК “Вагнер” заявив, що буде виводити своїх найманців 10 травня з Бахмута та віддасть позиції підрозділам Міноборони РФ.

Власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що нібито його найманці збираються покинути позиції в Бахмуті та віддадуть їх підрозділам Міноборони Росії 10 травня. Про це повідомляє пресслужба Пригожина. 

Читайте також: В Росії заявили про нову атаку дронів на НПЗ “Ільський”

“Офіційно звертаюсь до начальника Генерального штабу, міністру оборони, верховному головнокомандувачу та народу Росії. Заявляю від імені бійців ПВК «Вагнера», від імені командування ПВК «Вагнер», 10 травня ми змушені передати позиції в населеному пункті Бахмут підрозділам міністерства оборони і вивести залишки ПВК «Вагнер» в тилові табори, щоб зализати рани. Я виводжу підрозділи ПВК “Вагнер” до тилових таборів, щоб зализати рани”, — заявив Пригожин. 

Він заявив, що таке рішення було ухвалене нібито через “снарядний голод” вагнерівців. 

Читайте також: ЗСУ вночі знищили два ударних російських дрони

“Я виводжу підрозділи ПВК «Вагнер», тому що при відсутності боєприпасів вони приречені на безглузду загибель”, — додав Пригожин. 

Нагадаємо, у російському Новосибірську знайшли масове поховання «вагнерівців». На могилах з однаковими хрестами вказані імена чоловіків з датами смерті — кінець 2022 року та перші місяці 2023 року.