Колаборантам Запорізької області суд ухвалив вирок: який термін отримали зрадники

Тринадцять та чотирнадцять років позбавлення волі з конфіскацією майна – такий вирок ухвалив суд колаборантам із Токмака та Макіївки, згідно з ч. 7 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Вони пішли на співпрацю з російськими загарбниками й працювали в так званих правоохоронних органах.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі.

На початку травня 2022 року російські загарбники запропонували жителю Макіївки посаду «виконуючого обов’язки першого заступника начальника» у незаконно створеному органі «МВС міста Бердянськ». Колаборант, що прибув в окуповане курортне місто, займався формуванням і організацією структури штату. Організовував та брав участь у незаконних обшуках, затримував українців. Зрадника засудили до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади в органах влади та правоохоронних органах на 15 років.

Житель Токмака добровільно обійняв посаду оперуповноваженого карного розшуку у «Токмацькому головному відділі ГУ МВС у Запорізькій області». Він придушував опір і залякував мешканців тимчасово окупованих територій масовими репресіями та переслідуваннями.

Колаборанта засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади в органах влади та правоохоронних органах на аналогічний термін.

Здавав російським спецслужбам учасників АТО та українських військових: за державну зраду судитимуть поліцейського із Запорізької області.


Читайте також:

Вибух на Запоріжжі: чергового колаборанта відправили до лікарні, — ВІДЕО.

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo
Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!