В Україну з Румунії намагалися нелегально ввезти літак

Київські митники викрили спробу перевезення в Україну з Румунії літака “CESSNA” по частинах.

Київські митники викрили спробу ввезення цілого літака “CESSNA” по частинах. Наразі літак вилучено до винесення судом рішення у справі. Про це повідомляють у Київській митниці. 

Читайте також: Росія, ймовірно, інсценувала атаку безпілотника на Кремль — ISW

Згідно з документами, з Румунії на територію України вантажним автотранспортом прямували частини літака “Cessna”, що був у використанні, а саме фюзеляж та крила, вартістю 9 тисяч євро. 

Проте, під час огляду вантажу на Київській митниці було виявлено, що заявлений до митного оформлення товар є не частинами літака, а безпосередньо літаком у частково розібраному стані.

Так, окрім заявлених фюзеляжу та крил у вантажному відділі вантажівки, що переміщувала товар, знаходились інші частини літака, а саме: вертикальний та горизонтальний стабілізатори з кермом напряму та висоти, крісла, обшивка, двері, шасі, бортове обладнання (прилади), обтічники, частини вихлопні системи двигуна, тощо. 

Читайте також: У британській розвідці спрогнозували дії Росії після вибухів на нафтобазах

“Тобто по суті вантаж являє собою літак CESSNA модель 182M, без двигуна та окремого бортового устаткування”, — повідомляють на митниці. 

Київською митницею було складено протокол про порушення митних правил за ст. 472 Митного кодексу України. 

Нагадаємо, РФ збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі. Корабельне угруповання ворога збільшено до 11 кораблів, серед яких чотири надводних ракетоносії. Залп Калібрів може сягати 32 ракет.