Передавав окупантам розвіддані про оборону Києва: СБУ затримала агента РФ

Співробітники СБУ затримали агента РФ, який збирав розвіддані про Сили оборони Києва та передавав ворогові.

Служба безпеки викрила агента РФ, який збирав дані та передавав ворогові інформацію про місця базування Сил оборони та оборону Києва, а потім вступив до лав одного з підрозділів ЗСУ. Про це повідомляють у СБУ.

Читайте також: У ГУР заявили, що затримання «агентів української розвідки» в Криму — ІПСО

“Зловмисником виявився мешканець столиці, який на початку повномасштабного вторгнення збирав для ворога інформацію про місця базування Сил оборони у місті”, — йдеться у повідомленні. 

Чоловік об’їжджав вулиці та вивчав обстановку поблизу українських військових об’єктів. Отримані відомості надсилав через підконтрольний російській спецслужбі чат-бот у месенджері Телеграм.

Додається, що згодом чоловік мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку, аби уникнути відповідальності. 

Співробітники СБУ викрили зловмисника та поетапно задокументували його злочинну діяльність.

Читайте також: У Путіна заявили, що Україна вночі намагалася атакувати Кремль

Повідомляється, що під час обшуків у затриманого виявлено мобільний телефон з доказами передачі агресору закритих відомостей. Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Нагадаємо, ліквідовано мережу ботоферм, створених для розповсюдження фейків. Для «розгону» фейків зрадники створили анонімні акаунти у соцмережах Фейсбук, Інстаграм і Твіттер із загальною аудиторією у майже 200 тис. користувачів.