Рада визнала рашизм державною ідеологією Росії

У Раді визнали рашизм політичним режимом Росії

Сьогодні, 2 травня Верховна Рада України офіційно визнала рашизм державною ідеологією Росії та закликала ООН, ЄС, уряди демократичних країн підтримати засудження політики рашизму. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram

Читайте також: РФ готуює провокації на північному кордоні з Україною — ЦНС

За його словами, відповідну заяву підтримали 281 народний депутат. 

Дана ініціатива передбачає заклик до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав щодо підтримки засудження ідеології, політики та практики рашизму.

Для довідки. Рашизм або російський фашизм — це термін, який використовується для позначення політичної ідеології та соціальної практики владного режиму Росії кінця XX й початку XXI століття. До символів рашизму належать ряд знаків і форм. Один із символів: латинська літера Z, яку використали російські окупанти під час повномасштабного нападу на Україну в лютому 2022 року.

Читайте також: У Вінниці і Житомирі викрито схему фінансування бойовиків «ДНР»

Нагадаємо, Володимир Путін вирішив дистанційно запустити трамваї у Маріуполі. Путін запустить трамваї у Маріуполі по відеозв’язку.