Лукашенко терміново скликав силовиків через “провокації та НАТО на кордоні” з РБ

Президент Білорусі скликав силовиків аби обговорити безпеку навколо кордонів Білорусі.

Лукашенко зібрав силовиків президент Республіки Білорусі Олександр Лукашенко зібрав нараду з актуальних питань забезпечення безпеки і правопорядку та заходів з охорони державного кордону. Про це повідомляє Белта.

Читайте також: В Україні запрацював реєстр зниклих безвісти

Лукашенко заявив, що обстановка навколо Білорусі залишається складною. Поблизу кордонів нарощується військовий потенціал НАТО, відбуваються провокації на кордоні.

“Відкласти цю нараду ми не могли: обстановка нас змушує реагувати на ту ситуацію, яка складається. Тому було доручено уряду, силовому блоку підготувати серйозні заходи на кордоні з метою недопущення на територію Білорусі різного роду диверсантів. Останнім часом такі випадки почастішали. Тому я хотів би почути вичерпні пропозиції щодо протидії”, — заявив Лукашенко.

Голова Комітету державної безпеки Іван Тертель заявив, що за даними розвідки та інших підрозділів, “прогнозується значне загострення оперативної обстановки, яка складається навколо Білорусі”.

Читайте також: Під час обстрілу Миколаївської області поранено двоє людей

Нагадаємо, в ISW повідомили, що Росія змінила риторику ракетних атак в очікуванні контрнаступу ЗСУ. У Міноборони РФ змінили риторику й активно описують ударні кампанії по Україні, побоюючись контрнаступу ЗСУ.