Росіяни за добу втратили більше роти на Таврійському напрямку — Тарнавський

Окупанти намагалися вести наступальні дії, проте зазнали втрат поранених та загиблих більше роти.

В ніч на 1 травня російські війська намагалися вести наступальні дії. Ворог не мав успіху, тому з втратами більше роти солдат — відійшов. Про це заявил командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

Читайте також: Окупанти вже підготували план евакуації із Запорізької області — ЦНС

Тарнавський додав, що наразі ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Окупанти застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по українських позиціях.

Він повідомив, що протягом минулої ночі ворог 9 разів атакував наші позиції. Не досягнувши успіху — відійшов. 

Ворог застосовував танки, реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію. Крім того, окупанти обстрілюють позиції українських підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення. 

Читайте також: На Житомирщині зафіксовано влучання біля промислового об’єкта — ОВА

“Загалом, на таврійському напрямку протягом ночі зафіксовано 162 обстріли. Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони таврійського напрямку протягом ночі виконали 232 вогневих завдання. Мова йде як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу по планових цілях, виявлених раніше. Втрати ворога вбитими та пораненими склали більше роти”, — повідомив Тарнавський. 

Нагадаємо, у Міноборони назвали втрати росіян за квітень. ЗСУ знищили майже 17 тисяч окупантів, а також два літаки, три вертольоти і 228 безпілотників.