Підготовка до контрнаступу завершується — Резніков

Міністр оборони України повідомив, що підготовка до контрнаступу майже завершується.

Підготовка до контрнаступу України перебуває на завершальній стадії. Наразі очікується необхідна підготовка військових та рішення командування. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков. 

Читайте також: У Міноборони РФ похвалилися ударами по Україні: в ОП відповіли

“Підготовка завершується, окрім зброї й техніки ще має бути її опанування нашими військовими. Ми дуже сучасні системи отримали, особливо в частині броньованого кулака. Я вам нагаю, що окрім танкової коаліції, до якої входять в першу чергу Leopard 2 + Challenger, трохи пізніше приїдуть Leopard 1″, — розповів Резніков.

Міністр додав, що наразі Україна очікує на танки Abrams, проте вони у цьому контрнаступі брати участь не встигнуть.

“Сама техніка оголошена підготовлена і частково доставлена, а є техніка, на якій завершуються навчальні програми та вже екіпажі разом з ними прибудуть тоді коли буде визначено головкомом в місце необхідне. Якщо в глобальному сенсі, у високому відсотковому режимі ми готові, далі питання за Генеральним штабом, за командуванням. Як тільки буде божа воля, погода і рішення командирів — ми це зробимо”, — додав міністр.

Читайте також: Росія застосовувала ракети Іскандер-К — Ігнат

Нагадаємо, Олексій Резніков заявив, що українці самі зрозуміють, коли почнеться контрнаступ. Міністр заявив, що сенс військової операції полягає в тому, що ніхто не повинен знати, що вона почалася.