Кремль висловився про розмову лідерів України та КНР

Такі переговори — суверенна справа України та Китаю та абсолютне питання їхнього двостороннього діалогу, сказав Дмитро Пєсков.

РФ «готова вітати все, що наближає до світу», у тому числі розмову між президентом України Володимиром Зеленським та лідером КНР Сі Цзіньпіном. Про це повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу.

Читайте також: У ЗСУ вперше показали відео бойового чергування ЗРК Patriot

«Ми готові вітати все, що може наблизити закінчення конфлікту в Україні та досягнення Росією всіх поставлених цілей. А щодо самого факту спілкування — це суверенна справа кожної з цих країн та абсолютне питання їхнього двостороннього діалогу», — сказав Пєсков.

Говорячи про плани мирного врегулювання, які обговорюють Зеленський і Сі Цзіньпін, спікер Кремля нагадав, що ці ініціативи давно відомі.

«Відомо про ці плани. Інформація не закрита, вона насправді неодноразово викладалася і Зеленським, і нашими китайськими партнерами. Вона викладалася, публічно озвучувалися основні параметри цих планів, це є абсолютно скрізь у відкритому доступі», — пояснив він.

Також Пєсков уточнив, що коли Сі Цзіньпінь у березні відвідував Москву та спілкувався з Володимиром Путіним, тоді сторони не обговорювали територіальну цілісність України у межах 1991 року.

«Ні, про це не йшлося», — стверджує він.

Раніше Сі Цзіньпін заявив, що Китай докладе зусиль для якнайшвидшого припинення вогню в Україні. Китайський лідер заявив, що країна зосередиться на сприянні мирних переговорів та припинення вогню в Україні.