У Білому домі відреагували на переговори Зеленського із Сі Цзіньпіном

У Білому домі висловили застереження щодо того, чи може дзвінок між Сі Цзіньпіном та Зеленським призвести до “якогось значущого мирного руху або плану”.

Білий дім привітав новину про те, що президент України Володимир Зеленський вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії поговорив з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, але висловив застереження щодо того, чи може цей дзвінок призвести до “якогось значущого мирного руху або плану”. Про це повідомляють у CNN

Читайте також: Китай докладе зусиль для якнайшвидшого припинення вогню в Україні — Сі Цзіньпін

“Ми вітаємо новину про телефонну розмову між президентом Сі та президентом Зеленським. Ми вважаємо, що це добре. Ми вже давно говорили про те, що вважаємо важливим для президента Сі та офіційних осіб КНР почути українську точку зору на це незаконне та неспровоковане вторгнення Росії», — заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі. 

Відповідаючи на запитання, чи може Китай допомогти в укладенні мирної угоди, Кірбі заявив, що це має бути на умовах України, заявивши, що угода не буде “стійкою або надійною, якщо українці й президент Володимир Зеленський особисто не будуть інвестувати в неї та не підтримуватимуть її”.  

Читайте також: У річницю трагедії на ЧАЕС: Гроссі поговорив із Зеленським про ситуацію на ЗАЕС

Кірбі додав, що Білий дім не знав заздалегідь щодо телефонної розмови між Сі та Зеленським.

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Сі Цзіньпіном. Президент України провів змістовну телефонну розмову із президентом Китаю.