ЄС шукатиме швидкий компроміс для замовлення снарядів Україні — Боррель

Міністри ЄС шукатимуть швидкий компроміс щодо замовлення боєприпасів для України, оскільки всі розуміють нагальність цього питання.

Сьогодні, 24 квітня у Люксембурзі, міністри закордонних справ країн ЄС шукатимуть швидкий компроміс аби замовити боєприпаси для України, оскільки всі знаходяться “в ситуації надзвичайної терміновості”. Про це заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель перед зустріччю глав МЗС країн ЄС у Люксембурзі. 

“Я розмовляв з міністром (закордонних справ України Дмитром Кулебою, — ред.) Кулебою. Я пояснював, що є два шляхи. Перший шлях вже в дорозі, ми отримали запити на відшкодування на 600 мільйонів євро”, — сказав Боррель.

Він зазначив, що не може сказати, які саме боєприпаси стоять за цими 600 мільйонами євро і в якому вони стані, проте він отримав запит на суму у 600 мільйонів євро за це.

“Всі розуміють, що ми перебуваємо в ситуації надзвичайної терміновості. Я впевнений, що найближчими днями ми досягнемо домовленості. Але поки ми шукаємо цю юридичну угоду, не думайте, що ми просто сидимо і чекаємо. Загальна робота триває. І як тільки юридична угода буде досягнута, практична робота буде завершена”, — додав Боррель. 

Читайте також: Втрати РФ перевищили 187 тисяч осіб — Генштаб

Нагадаємо, глава ГУР розповів про ситуацію на фронті. Кирило Буданов зазначив, що Бахмут – це єдине місце для росіян, де вони величезні втрати мають певний тактичний успіх.