У британській розвідці розповіли, навіщо окупанти прискорюють русифікацію

Росія змушує населення отримувати російські паспорти на тимчасово окупованих територіях України й погрожує “депортацією”.

Влада на окупованих територіях України примушує населення приймати паспорти Російської Федерації. Мешканців Херсона попередили, що ті, хто не отримає російський паспорт до 01 червня 2023 року, будуть «депортовані», а їхнє майно конфісковане. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: США знизили рівень представництва в ООН на час головування РФ

“Росія використовує паспорти як інструмент «русифікації» окупованих територій, як це було в Донецьку та Луганську перед вторгненням у лютому 2022 року”, — повідомляють у Міноборони Британії. 

У розвідці вважають, що Росія, ймовірно, прискорює інтеграцію окупованих районів України в бюрократичну систему Російської Федерації, щоб представити вторгнення як успіх, особливо напередодні президентських виборів 2024 року.

Читайте також: Втрати РФ перевищили 187 тисяч осіб — Генштаб

Нагадаємо, Кирило Буданов заявив, що звільнити всі території до кінця року — досяжна мета. Голова ГУР вважає неможливим завершення цієї війни без вирішення територіальних проблем — Україна не піде на компроміс.