Угорщина заявила, що отримає ЗРК NASAMS

Будапешт сподівається посилити свою ППО за допомогою цих зенітно-ракетних комплексів уже у серпні цього року.

 

Угорщина отримає у серпні 2023 року мобільні зенітні ракетні комплекси (ЗРК) NASAMS, розроблені військово-промисловими підприємствами Норвегії та США. Про це у п’ятницю, 21 квітня, заявив угорський міністр оборони Криштоф Салай-Бобровницький за підсумками свого візиту до Осло, де він обговорював з норвезькими колегами майбутні постачання військової техніки, повідомляє угорське інформагентство MTI.

 

Йдеться про сім комплексів ЗРК малої та середньої дальності NASAMS. Їх отримає 205 зенітно-ракетний полк, який базуються в Дйорі на північному заході країни.

 

Ці ЗРК оснастять американські ракети AMRAAM. Їх також використовують літаки військово-повітряних сил країн НАТО.

 

«Однією з переваг цієї системи є те, що її радари та пускові установки розміщені на відстані одне від одного, тому літакам важче захищатися від неї. Водночас силам противника буде складніше нейтралізувати цю систему, ніж звичайні ЗРК», — запевняє Салай-Бобровницький.

 

Нагадаємо, глава канцелярії прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що країна залишається на боці України у війні, яку розв’язала РФ.

 

Додамо, угорська політична партія Фідес не стала підтримувати резолюцію про арешт глави РФ Володимира Путіна в рамках виданого Міжнародним кримінальним судом ордера.