Україна стала учасницею Механізму цивільного захисту ЄС

Механізм цивільного захисту ЄС є найбільшою у світі системою скоординованого надання міжнародної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій.

 

Україна приєдналася до Механізму цивільного захисту Європейського Союзу, ставши його 36-ю учасницею. Про це заявили профільний єврокомісар Янез Ленарчич та посол ЄС в Україні Матті Маасікас, повідомляє Європейська правда.

 

«Вітаю Україну з приєднанням до Механізму цивільного захисту ЄС! Тепер це команда із 36 країн, які працюють над спільною метою – допомагати людям у біді, де б вони не були. Тому що ми сильніші разом», – зазначив єврокомісар.

 

За словами посла ЄС в Україні Матті Маасікаса, через Механізм в Україну з 2022 року надійшли тисячі тонн гуманітарної допомоги.

 

Зазначимо, що механізм цивільного захисту Європейського Союзу є найбільшою у світі системою скоординованого надання міжнародної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій. До неї входять країни Євросоюзу та дев’ять близьких партнерів ЄС (Норвегія, Ісландія, Албанія, Боснія та Герцеговина, Чорногорія, Північна Македонія, Сербія, Туреччина та Україна).