Коломойський має замок у Франції та апартаменти біля Ейфелевої вежі — ЗМІ

Сестрі Ігоря Коломойського є власницею елітної нерухомості у Франції. На неї зареєстрований замок, а також апартаменти навпроти Ейфелевої вежі.

У бізнесмена Ігоря Коломойського знайшли замок 15 століття у Франції, а також апартаменти навпроти Ейфелевої вежі. Нерухомість зареєстрована на сестру Коломойського Ларису Черток. Про це повідомляє проект “Схеми” від Радіо Свобода. 

Читайте також: Армія РФ обстріляла село на Херсонщині, загинув чоловік

“На французькі компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є сестра Ігоря Коломойського Лариса Черток, зареєстровані дві квартири, четверо апартаментів, два підвальні приміщення і два паркомісця навпроти Ейфелевої вежі у Парижі. Також Черток володіє замком, зведеним у 15 столітті, поблизу французького берега Женевського озера та господарськими будівлями й земельними наділами поруч із ним”, — йдеться у повідомленні. 

Так, на французьку компанію Beethoven VI, якою через фірму з Монако Beethoven Holding володіє сестра Коломойського, записані 2 паркомісця за адресою 14 Sq. Alboni у Парижі й апартаменти на 6 поверсі будинку на 1 Rue Beethoven.

Крім того, квартирою на 3 поверсі, чотирма апартаментами та двома підвалами на 1 Rue Beethoven володіє інша компанія, яка також пов’язана з Черток. Відомо, що родина Коломойського придбала цю нерухомість у 2018 році.

Читайте також: ППО України потребує поповнення ракет — Повітряні сили

Додається, що компанія SCI DE Buffavent володіє замком площею понад 109 тис. кв.м, яку також у Монако заснували фірма Черток. А до 2014 року будівля була у власності дружини соратника олігарха Оксани Палиці. У документах про передачу майна йдеться про те, що на території довкола замку заплановані масштабні перетворення.

Повідомляється, що журналісти проекту відправляли запит Коломойському щодо походження коштів у його сестри для покупки нерухомості у Франції. Проте вони так і не отримали офіційних коментарів.

Нагадаємо, обшуки Коломойського: СБУ викрила схеми привласнення 40 млрд грн. Під час обшуків СБУ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд грн колишнім менеджментом ПАТ “Укрнафта” та ПАТ “Укртатнафта”.