“Вагнерівці” примусово депортували дітей із Бахмута — Офіс генпрокурора

Представники ПВК “Вагнер” примусово депортували дві родини разом із двома неповнолітніми дітьми з Бахмута.

Представники ПВК “Вагнер” на чолі зі своїми ватажками 16 квітня 2023 року незаконно депортували з міста Бахмута, що на Донеччині дві родини місцевих мешканців разом із двома неповнолітніми дітьми. Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора. 

Читайте також: У Кремлі заявили про «недопущення» України в НАТО

У ході моніторингу ЗМІ й проросійських Telegram-каналів прокурорами виявлено відео на якому “вагнерівець” спілкується з однією з цих родин та дитину у місці тимчасового перебування. 

“Також встановлено, що упродовж 17-18 квітня 2023 року з цього населеного пункту озброєні “вагнерівці” вивезли у невідомому напрямку ще дві сім’ї бахмутчан з маленькими дітьми. Загалом незаконно депортовано трьох хлопчиків та одну дівчинку”, — повідомляють правоохоронці.

Повідомляється, що наразі проводяться першочергові слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень, розшук українських дітей та повернення їх додому.

Читайте також: ЄК представить послам ЄС деталі нового пакета заходів проти Росії – ЗМІ

Ювенальними прокурорами Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, СБУ назвала ім’я комбата РФ, який наказував труїти українців у “газових камерах”. Злочинець виконував завдання Кремля щодо придушення руху опору та проведення масових репресій проти мирних жителів на захоплених територіях України.