Росія перекидає ресурси на Бахмут — британська розвідка

Росія перенаправляє сили у Бахмут, щоб відновити оперативний резерв.

На лінії фронту на Донбасі тривають запеклі бої. Однак існує реальна можливість того, що Росія зменшила чисельність своїх військ і знизила активність наступальних дій навколо Донецька, найімовірніше, для того, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський напрямок. Про це повідомляють у Міністерстві оборони Великобританії. 

Читайте також: У Москві почали відстежувати призовників за допомогою камер відеоспостереже

У розвідці повідомляють, що у Бахмуті сили МО РФ та ПВК “Вагнер” продовжують повільно просуватися вперед. Лінія фронту в центрі міста проходить переважно вздовж головної залізничної лінії.

“Україна загалом стримує російське оточення з півдня вздовж вулиці Корсунської, старої головної дороги на захід від міста”, — йдеться у повідомленні. 

У Міноборони зазначають, що для обох сторін точна послідовність будь-якого значного відведення їхніх підрозділів навколо Бахмута стала критично важливим питанням, оскільки Україна хоче вивільнити наступальні сили, а Росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв.

Читайте також: Путін не домігся допомоги Китаю — ISW

Нагадаємо, нова тактика росіян: прикордонники показали вуличні бої у Бахмуті. Прикордонники показали, як українські сили обороняють Бахмут і яка тактика з’явилася у ворога.