У Повітряних силах розповіли, чому РФ вирішила виготовляти ракети Х-50

Росія хоче самостійно виробляти крилаті ракети Х-50, адже можливо цей процес є дешевшим.

Росія використала стратегічний запас ракет по українській критичній інфраструктурі й вирішила налагодити самостійне виробництво крилатих ракет Х-50. Про це розповів полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

Читайте також: На станції метро “Дружби народів” у Києві чоловік впав на колії

Він пояснив, що крилата дозвукова ракета Х-50 — це дозвукова ракета, яка має швидкість 750-900 км/год, вона не є новою, її розробки проводилися ще за часів СРСР. 

“З чим це пов’язано? Можливо є більше ресурсів для виготовлення даного типу боєприпасів, можливо цей процес є дешевшим. Але в принципі це ракета такого ж типу як і ті, які Росія застосовувала проти наших об’єктів. Те, що вони намагаються їх створювати, це вони лише оголосили. Будемо сподіватися, що в умовах санкцій їм це буде не так просто зробити”, — повідомив Ігнат.

Він зазначив, що будь-яку крилату ракету виготовити не так швидко. Росія не планувала весь свій стратегічний запас ракет “викинути” на українську інфраструктуру, адже таку кількість ракет, яка у них була накопичували роками та десятиліттями. 

Читайте також: Чули у навколишніх селах: у Мелітополі пролунав надпотужний вибух

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що Росія восени може активізувати ракетні удари по Україні. Росія може активізувати ракетні удари по Україні вже цієї осені, адже за даними, у червні ворог планує розпочати виробництво крилатих ракет.